Week 76: Berry Ganzevles laat je watertanden

Praat nooit met Berry Ganzevles over lekker eten, want je krijgt acuut honger. In wellicht de kleinste keuken van Vreeland tovert Berry de zaligste gerechten. Met meesterkok Paul Fagel als buurman word je natuurlijk automatisch besmet met een gastronomisch virus, maar bij Berry zit dit gewoon in zijn dna.

Onlangs mochten Marie-Françoise en ik de gastvrijheid en kookkunst van Berry en Heleen Kouwenhoven ervaren. Het voorgerecht, gebakken bloedworst met foie gras en een likje stroop, was Vocking delicious. En dat is een woordgrapje en verwijzing naar Vocking waar Berry al vele jaren werkt. Met slechts vijf man wordt wekelijks zo’n 7500 kilo leverworst geproduceerd in Nieuwegein. Berry is vergroeid met het familiebedrijf dat al meer dan 125 jaar bestaat. Zoals hij ook is vergroeid met Vreeland waar hij sinds 2001 in de Klapstraat woont.

Berry en Heleen zijn daarnaast verknocht aan Fleury. De smaakpapillen van hun lieve en trouwe viervoeter worden menigmaal op de proef gesteld. Daarnaast heeft het echtpaar ook een bijzondere neus voor wijnen en champagnes ontwikkeld. Het leven moet immers vaak en uitbundig worden gevierd. En bij voorkeur met oesters. We hebben het mogen meemaken.

Voor het verrassing geluksbuffet op zondag 11 juni is Berry ook bereid gevonden een gerecht te maken, mits hij op tijd terug is van een vakantie in Duitsland/Denemarken.

Samen met onze buurman Andries Nieuwland verzorgt Berry deze zomer ook nog een clinic golf, waarvoor zich al meer dan 20 kandidaten hebben opgegeven. En daarmee is de cirkel ook direct rond. Bijna twee jaar geleden ontmoetten we elkaar voor het eerst bij het clubkampioenschap van Old Course in Loenen aan de Vecht. Berry liet mij toen voor de eerste keer kennismaken met Vocking worst. Ik was direct verk(n)ocht.

2 reacties op “Week 76: Berry Ganzevles laat je watertanden”

 1. Mariella Vink Avatar
  Mariella Vink

  Top Thuis Kok Ber,

  Erg leuk herkenbaar artikel Herman, het zijn beide smulpapen en fijn dat ze daar zo van kunnen genieten!
  Dat doen wij ook af en toe samen met ze. Vooral de oesters op zijn Afrikaans. Of we organiseren met Kerst dat iedereen een gerecht maakt.
  Vocking worst heeft Ber altijd in huis.
  Leuk dit te lezen👍onderweg naar Italië 🇮🇹

  Like

 2. Ja, Berry, dol op een borrel, topkok, zeer gezellige man en hofleverancier van de lekkerste rookworst voor de boerenkool en de zuurkool in Europa. Halen ze ergens bij de Veluwe vandaan. Bun en ik bestellen er jaarlijks velen voor een vriendenprijsje. Proberen Herman!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: