Week 73: Christa Niessen en magie van voetreflex

Christa Niessen (67) kun je wel om een boodschap sturen. Of het nu om dorpsraad gaat of een intensieve bijscholing tot voetreflex therapeute, ze gaat de uitdaging met verve aan.

Tot op HBO-niveau haalde ze alle certificaten om haar klanten in haar praktijkruimte te kunnen behandelen. Regelmatig verlost ze mensen van emotionele, psychische, fysieke en chronische klachten door met haar duim en vingers pijnpunten in de voeten op te zoeken. ,,Met die prikkeling kan het zelfhelend vermogen van het lichaam worden geactiveerd. Zelfs voor patiënten met Covid longklachten kan dit heilzaam zijn’’, zo legt ze uit. ,,Maar dat geldt ook voor mensen die tobben met een tennis- of golfarm of symptomen van reuma hebben.’’

Ze doet de behandelingen van gemiddeld anderhalf uur met liefde en aandacht in de mooie werkruimte achter haar huis, dat ooit een fourniturenzaak was. Elke week heeft ze enkele klanten. Dat mogen er best meer worden, maar Christa en zeker haar man Jan zijn erg bescheiden. Van reclame maken via een website moet Christa niets hebben. Alleen op Facebook (@VoetSaam) is ze vindbaar.

Beiden verschansen ze zich graag in hun huis op het Kerkplein, regelmatig omringd door hun zeer geliefde (klein) kinderen. Na een eerder huwelijk leerde Christa Jan kennen in 2003. Drie jaar later, toen ze 50 jaar werden, volgde het huwelijk.

Als zoon van de dorpssmid werkt Jan werkt nog steeds in de staalsector, maar hij kan zich er al op verheugen na zijn pensionering nog meer tijd te besteden aan zijn vrouw en kleinkinderen. En Christa wil graag gezond oud worden in Vreeland dat ze roemt om de rust en sfeer. ,,Daar krijgen wij veel energie van.’’

Dorpsfeest en andere activiteiten zijn niet aan ze besteed, maar namens de dorpsraad zet Christa zich wel met veel toewijding in voor de lokale samenleving. De herinrichting van het Sperwerveld is een van haar belangrijkste aandachtspunten. ,,Ik zou graag meer willen bereiken, maar we zijn daarbij erg afhankelijk van de gemeente. En dat gaat wat stroef.

,,Zoals het er nu voorstaat komen in het voorjaar 5 tot 12 vaste parkeerplekken op het veld bij de ingang van ons dorp. Ook zijn er plannen op deze historische grond de kantelen van het kasteel van weleer te laten terugkeren in combinatie met een blote voetenpad. Zo wordt een nieuwe ontmoetingsplek in Vreeland gecreëerd.’’

De voormalige verpleegkundige in het ziekenhuis van Blaricum hoopt daarnaast meer mensen te interesseren in voetreflex behandelingen, dat ooit is ontstaan in China. Ze kijkt daarom met belangstelling uit naar de gezondheidsmarkt op 6 mei in het Dorpshuis. Christa zal daar demonstraties verzorgen en meer uitleg geven. Samen met tal van andere health & welness ondernemers uit Vreeland.

In bijgaand vlog legt Christa nog wat meer uit over haar praktijk.

Eén reactie op “Week 73: Christa Niessen en magie van voetreflex”

  1. […] wil je alvast meer weten over ademwerk, lees dan dit blog/vlog over Sascha, Christa Niessen, Heleen […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: