Week 72: Sascha Zeldenrijk geeft je nieuwe energie met betere ademhaling

Sascha Zeldenrijk (25) is een van de ondernemers die op zaterdag 6 mei meedoet aan de gezondheidsmarkt in het kader van Vreeland, het gelukkigste dorp van Utrecht. In het dorpshuis worden die dag van 10 tot 15 uur tal van activiteiten georganiseerd.
 
Sascha zelf is van oorsprong orthomoleculair therapeut, maar houdt zich in toenemende mate bezig met haar passie: ademwerk. Ze houdt praktijk in het huis van haar ouders aan het Sluisje. Een bijna serene rust hangt in haar sfeervolle werkkamer. Ik leer van Sascha dat we maar 30 procent van onze longcapaciteit gebruiken. Als we dat verbeteren, dan verhoog je daarmee niet alleen je energieniveau maar kunnen ook vastzittende/opgeslagen emoties en blokkades vrijkomen. En wie wil dat nu niet? Zelf tob ik al enkele jaren met een erg onwillige rug waardoor ik soms slecht slaap. Mogelijk zit daar een diepere oorzaak achter.
 
In sessies van maximaal 90 minuten kan Sascha trauma’s helen en je nieuwe inzichten bezorgen. Na een ontspanningsoefening kom je schokkend in beweging. ,,Door het samentrekken van de spieren komen meestal opgeslagen emoties vrij. In welke mate verschilt per persoon’’, zo legt Sascha uit. ,,En elke sessie kan weer een andere uitkomst hebben.’’
 
Zelf tobde ze met PCOS, een hormonale aandoening waardoor een vrouw minder makkelijk kinderen kan krijgen. Sascha ging daarop aan de slag met voeding en supplementen maar onderzocht ook hoe ze haar eigen stress kon reduceren. Ademwerk hielp haar zodanig dat ze zich inmiddels negen maanden moeder mag noemen van een dochter. En menig patiënt heeft ze al zelf mogen helpen.
 
In een wat verkorte versie ontspan ik mij snel, maar zodanig dat de instructies hoe ik moet ademhalen mij nauwelijks nog bereiken. Ik geniet van de rust, muziek en voel even de pijn in mijn rug niet meer. Ik slaap… Sascha en ik moeten er na afloop beiden een beetje besmuikt om lachen, want ik constateer geen opgekropte emoties, maar voel mij wel een stuk fitter na dit powernapje.
 
Op de gezondheidsdag kunnen maximaal vier personen per sessie deze ervaring meemaken. Grote kans dat zij anders reageren dan ik. Wil je nu alvast een demonstratie boeken voor 6 mei, reserveer dan een plekje door een mail te sturen naar sascha@foodstappen.com.
De komende weken worden ook de andere deelnemers eruit gelicht.
 
Sascha groeide op in Vreeland, waar ze vaak vertoefde bij haar opa’s en oma’s, maar woont met haar vriend in Zegveld. Maar ze is verknocht aan Vreeland dat ze een sfeervol en schattig dorp noemt. Haar vader Tijmen zette vroeger het dorp op stelten met de bromfietsrace en is tegenwoordig organisator van het Historisch festival.
 
De ambitie van Sascha is dat de mensen op de gezondheidsdag ,,thuiskomen in hun lichaam. Want ik heb gevoel dat velen de connectie met zichzelf zijn kwijtgeraakt. Ik hoop ze met ademwerk een unieke ervaring te kunnen bieden.’’

Eén reactie op “Week 72: Sascha Zeldenrijk geeft je nieuwe energie met betere ademhaling”

  1. […] En wil je alvast meer weten over ademwerk, lees dan dit blog/vlog over Sascha. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: