Week 69: Herman van der Horst bouwt permanent nieuwe dromen

Herman van der Horst (48) zegt eigenlijk altijd kind te zijn gebleven. Wellicht spreekt die opmerking mij zo erg aan dat wij vaker met elkaar gaan afspreken. Onze eerste ontmoeting was bij Mevr Daalder waar de drank rijkelijk vloeide, maar waar Herman tussen de regels door zichzelf al wat prijsgaf.

Zijn vader Herman overleed al toen hij nog geboren moest worden. We hebben een traantje weggepinkt over dat verhaal. Als kind wilde Herman vervolgens in de voetsporen van zijn vader treden door ook tandheelkunde te studeren, maar na twee jaar bleek hij toch niet geschapen te zijn voor de collegebanken. In de avonduren voltooide hij uiteindelijk de deeltijdstudie bouwkunde op de HTS. Met zijn firma Oostbeek Bouwmanagement + advies begeleidt hij bijzondere projecten. Recentelijk mocht hij de Molteni&C|Dada Amsterdam Flagship Store op de prestigieuze Valley op de Zuidas opleveren.

Oostbeek is overigens een linkje naar de naam van de boerderij die hij bewoont aan de Kleizuwe met zijn vrouw Hanneke en zijn kinderen Harm (10) en Babette (12). Het huis was ooit het decor voor de tv-serie Soof.  Oostbeek is nog altijd een sprookjesachtig huis dat min of meer is gelegen aan de oude Vecht. De boerderij uit 1850 is voor mij nog meer gaan leven door de mooie portretten die Hanneke maakt en de wereld van Star Wars. Herman heeft in het Coronatijdperk alle poppen en attributen verzamelt. Ook dat maakt weer het kind in hem los…

Zoals hij ook met veel passie kan praten over muziek, golfen en koud water zwemmen, zelfs in de winter. En Herman sluit niet uit dat hij vandaag of morgen ook een fascinatie krijgt voor het rijden op een motor. Zijn fantasie gaat al gauw met hem aan de haal, zeker als hij wordt geprikkeld door een van zijn vele vrienden.

 Een dag heeft gelukkig veel uren voor hem. Doorgaans staat hij al zes uur ’s ochtends naast zijn bed. Terloops vraagt hij ook nog of ik darten en tafeltennis leuk vind. Zou hij ook best willen doen onder de vlag van Broccori & Kohl, want ik mag hem wakker maken voor de ambitie van Vreeland het gelukkigste dorp te maken…. Wordt vervolgd dus.

 In het filmpje licht Herman zijn passie voor Starwars toe.

2 reacties op “Week 69: Herman van der Horst bouwt permanent nieuwe dromen”

  1. Weer leuk. Ja, ik herken dat ook wel dat kind in mezelf. Dank!

    Like

    1. Ja Hans. Jij hebt ook die unieke kwaliteiten. We gaan gauw buitenspelen 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: