Week 67: Hetty Beukeboom, een olijke toneelspeelster!

In de kerstmusical mag ik vanavond samen met Hetty Beukeboom een rol vervullen in een sketch bij het voormalige gemeentehuis van Vreeland. En dat beschouwen we als een grote eer.

Aan alles kan je zien dat Hetty vaker op het toneel heeft gestaan voor kluchten, blijspelen en musicals. Ze is zeldzaam ‘jammermoedig olijk’. Hetty speelt deze kerst de rol van slecht horende boekhoudster.

Ulrike Buerger en haar team zijn er dit jaar in geslaagd een prachtig stuk van te maken met bijpassende kleding en decorstukken. Nu hopen dat het weer een beetje meewerkt, want de zelf gemaakte productie van Ulrike is er een waar we als Vreelanders erg trots op mogen zijn. Hetty en ik hebben er zin in, evenals de tientallen andere acteurs die op acht locaties in het dorp optreden.

Ik kende Hetty al via haar unieke broer en buurman Johan. Ze betoverde mij direct hoe liefdevol ze omgaat met haar broers. En bijna elke dag maakt ze ook het eten voor Johan. Zo lief en zorgzaam. Ze groeide met zeven andere kinderen op in Duivendrecht, tot de boerderij opging in de Bijlmermeer. In Vreeland werd aan De Zuwe een nieuwe plek voor het boerenbedrijf gevonden. Na een onderbreking in Loenen aan de Vecht keerde ze daar terug om de bijwoning van de grote boerderij te betrekken.

Als volwassen vrouw deed ze veel levenservaring op in de banketwinkel van haar broer Bert aan de Amsterdamse Albert Cuyp. Als boerendochter had ze ook al vroeg geleerd een tractor te besturen en dat leverde haar een nieuwe uitdaging op. Jan van de Linden polste haar in Vreeland voor een rijdende winkel. Namens de wol federatie verkocht ze samen met een vriendin producten in de provincie Utrecht.

Voor Hetty was dat een geweldige tijd. Ze bezocht menig boerenerf en gooide vaak in de lunchtijd nog een hengeltje uit om te vissen. Die ene keer dat ze het dak van de auto er afreed onder een brug- die was verlaagd, was een smetje op haar cv. De meeste tijd had ze veel schik.

En nog altijd komt het groot rijbewijs Hetty van pas. Samen met haar man Karel, met wie ze bijna een half eeuw samenleeft, is ze vrijwilliger op de buurtbus. Daarnaast blijft er nog genoeg tijd over voor haar drie kinderen en vijf kleinzonen, die in Nederhorst, Almere en in Oss wonen. En tussendoor vindt ze het altijd leuk als ze mag invallen met klaverjassen in het dorpshuis. Hetty woont weliswaar afgelegen, maar de Beukeboompjes staan altijd klaar voor Vreeland! En dat maakt ook Hetty heel bijzonder.

In het filmpje oefent Hetty haar tekst.

Eén reactie op “Week 67: Hetty Beukeboom, een olijke toneelspeelster!”

  1. Ja, Hetty is een hele leuke en lieve topper!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: