Week 64: Dennis van Steeg happy met Vreeland, waar ‘iedereen elkaar accepteert’

Op de verjaardag van boer Johan Beukeboom maakte ik onlangs kennis met Dennis van Steeg (47). Zijn uitstraling en zijn verhaal intrigeerden mij. Deze week hebben we uitgebreid de tijd genomen elkaar beter te leren kennen.

Er bleken direct bijzondere dwarsverbanden te zijn. Zo ben ik via dit blog www.tevreeland.com weer in contact gekomen met Rolf Franke, die evenals zijn vader Wim en zoon Yannick meer dan 40x voor het Nederlandse basketballteam heeft gespeeld. Inmiddels zet ik mij met Rolf en anderen in voor de Eurostep businnessclub, die het basketball op een hoger plan wil brengen. En Rolf verkocht zeven jaar geleden zijn ouderlijke huis aan de Willem van Mechelenstraat aan…. Dennis.

Dennis gaat er met het Oranjecomité werk van maken dat we volgend jaar een 3 tegen 3 toernooitje kunnen organiseren. Zo leuk om de basktballspirit van Franke weer uit te dragen in ons dorp.

Maar ook het lidmaatschap van de biologische kwekerij Veldlof bindt mij aan Dennis. En vooral zijn holistische kijk op het leven en de maatschappij. ,,De maatschappij dat ben jij!’’, zo zei Dennis en dat is meer dan raak. Dennis heeft overal en nergens gewoond, maar hij voelt zich erg thuis in Vreeland met zijn vrouw Hiske en dochters Mika en Niene. ,,In Vreeland vervagen de grenzen tussen rijk en arm en tussen jong en oud. We accepteren elkaar en dat spreekt mij erg aan.’’ Waarvan akte!

Elke dag mediteert Dennis thuis. En bijna wekelijks bezoekt hij een oude en wijze vrouw in Leersum die hem voeding geeft voor nadenken. Hij doet dat al gedurende tien jaar. Voor Dennis was het ook een vanzelfsprekendheid een time out te nemen toen zijn vrouw ernstig ziek werd. Ze is nu herstellende en dat was voor Dennis ook aanleiding zich te bezinnen over het vervolg van zijn werkzame leven. Als designer en ontwikkelaar is hij technisch onderlegd, maar hij houdt ook van de commercie. De laatste jaren voelde hij zich alleen te veel manager worden van multidisciplinaire teams die winkelconcepten bedenken en maken.

Weet zeker dat vele ondernemingen en ondernemers graag gebruik maken van zijn kennis, enthousiasme en coöperatieve houding. Ga zeker mijn netwerk mobiliseren, met name in de sector duurzaamheid en de circulaire economie. Ook om onze band verder te verdiepen! Wordt vervolgd, met dank aan boer Johan, waar de dochter van Dennis en Hiske graag komt om te rijden op een pony.

In dit filmpje wordt Dennis weer zelf kind met zijn kite, zijn grote passie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: