Week 59: Daan Hoppenbrouwers kan toveren met LEGO

Daan Hoppenbrouwers (13) heeft mij als overbuurjongen ingewijd in de magie van LEGO. Nooit beseft welke wereld schuil gaat achter dit speelgoed met pretparken van LEGO over de hele wereld. Daan was amper vier jaar toen hij in Maleisië verslingerd raakte aan deze bouwsteentjes. Daarna sliep hij nog in LEGOLAND Florida, Duitsland en vorig jaar in Denemarken, de bakermat van deze bouwsteen ,,Zelfs het behang in de hotelkamers was van LEGO gemaakt, evenals de tandenborstel”, vertelt Daan enthousiast.

Samen met zijn broer Thom heeft hij van zijn ouders de ruimte gekregen hun ouderlijke woning om te bouwen tot een soort van LEGOlab. Daans passie voor techniek gaat zo ver dat hij in staat is zelf nieuwe bouwconcepten te bedenken en te maken. Zo heeft hij een eigen snoepmachine geproduceerd. En toen zijn familie ‘huisarrest’ had als gevolg van Corona bouwde hij een compleet kerstdorp met ijsbaan voor Serious Request. Zijn moeder Monique zette zich toen als marketing communicatiespecialist in voor het Wereld Natuur Fonds. Het dorp werd gepresenteerd in het voorraam met een QR-code voor giften. De teller eindigde op 285 euro voor het goede doel.

Wat Daan ziet, kan hij maken met LEGO. Hij zit op het Berg & Bosch College in Bilthoven in een klas met maar elf kinderen. De meesten zijn gediagnostiseerd met ADHD of autisme, maar ze zijn allemaal uniek.

Naast zijn liefde voor LEGO kan Daan ook wegdromen achter een camera. Hij heeft onlangs op de open dagen in het mediapark al mogen proefdraaien als cameraman voor NOS. Hij hoopt daar later zijn vak van te maken. Zijn moeder licht toe dat Daan in beelden denkt. Zijn kennis over techniek kunnen weinigen op zijn leeftijd evenaren, maar aan de andere kant kan hij als jongetje ook nog mateloos genieten als verkenner bij de scouting.

Ik zelf heb in elk geval intens van hem genoten. Daan heeft op zijn beurt al aangeboden mij met enkele geniale spelen een bijdrage te leveren aan onze missie van Vreeland het gelukkigste dorp van Utrecht te maken. Zoals het mobiel spelen van Jachtseizoen. En als Rogier Sluyter kookles geeft, dan doet hij graag mee en is hij ook bereid daarover een vlog te maken. Zo leuk.

Daan heeft ook een eigen Youtube kanaal waarin hij op een ontwapende manier zijn LEGO-projecten presenteert en toelicht. Zijn ambitie is straks 50 of meer volgers te hebben. Als tegenprestatie belooft hij dan veel meer nieuwe filmpjes te posten. Mijn vriendelijke verzoek is het kanaal te liken. Van kijken krijg je geen spijt!

Eén reactie op “Week 59: Daan Hoppenbrouwers kan toveren met LEGO”

  1. Hi Daan wij hebben jouw blog gezien en zijn een groot fan van jou. Wat kan jij mooie Lego ontwerpen bouwen. Misschien kan jij ook eens in stappen laten zien hoe jij dit allemaal doet, dan kunnen wij dit ook nabouwen. Nou en die 50 volgers dat gaat zeker lukken. Heel veel succes !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: