Week 58: Frederike Kielman, linking pin naar onderbelichte groep Vreelanders

Frederike Kielman (32) is een aanpakker in het bestuur van de Sterren van Vreeland. Ze heeft er altijd schik in om haar zaken op orde te hebben en probleempjes van anderen op te lossen. Haar werk als deliverymanager van ICT bedrijf Sogetti is daarom op haar lijf geschreven. Zij is in die functie verantwoordelijk voor het naleven van afgesloten contracten. 

Binnen Sterren doet ze de promotie, met name digitaal en kruipt ze voor het Repaircafé achter haar naaimachine om herstelwerkzaamheden te verrichten. Het is ook eerder regel dan uitzondering dat vijf minuten na de maandelijkse vergaderingen het verslag al door Frederike is rondgestuurd met aanvullende tips van relevante zaken. Kortom een vrouw waar je altijd op terug kan vallen!

Frederike is vaak wandelend in het dorp te zien met Nakkie, haar teckel. Ze heeft zich voorgenomen vanaf 2023 een dag minder te werken zodat ze wat meer tijd kan besteden aan haar hobby’s suppen, tennissen, skiën, fitness en wandelen met Nakkie. Nakkie is overigens een woordgrapje want het is ook een begrip als snufje coke in het Amsterdamse uitgaansleven.

Na haar middelbare schooltijd in het Groningse Haren snuffelde Frederike rond op de mode academie om daarna business administration te studeren aan de VU. Na tien jaar in de Amsterdamse Pijp te hebben gewoond, wilde ze graag wat vrijer wonen. ,,Ik had nog nooit van Vreeland gehoord, maar toen ik de molen zag, wist ik anderhalf jaar geleden al dat ik hier nooit meer weg wil.’’

De gemoedelijkheid maar ook de oprechte aandacht voor elkaar spreken haar zeer aan. ,,Zonder dat er sprake is van sociale controle’’, zo voegt ze er in één adem aan toe.

Frederike is binnen de stichting Sterren van Vreeland ook de ‘linking pin’ naar een wat onderbelichte doelgroep in Vreeland. Er zijn in ons dorp steeds meer jongeren naast de ouderen (met kinderen) maar Frederike zou zich graag extra wil inspannen voor haar generatie. ,,Ik hoor heel graag welke activiteiten ze leuk vinden. Ik heb straks wat meer tijd om daar wellicht wat aan te kunnen doen.’’

Voor de komende wintermaanden heeft Frederike zich al opgeworpen ouderwetse spelletjesavonden te organiseren in het kader van Vreeland het gelukkigste dorp van Utrecht. In onderstaand vlog licht ze haar favoriete spelen toe. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: