Week 53: Arie Boutkan geniet van (bij)les over het leven

De ontvangst bij Arie Boutkan (67) is typerend en veelzeggend: Bel nooit aan, maar neem de achterdeur. Je bent altijd welkom!

Gastvrijheid zit in de genen van deze geboren Brabander, maar een leven buiten Vreeland kan hij zich niet meer voorstellen. Zijn oom verleidde hem ooit Nyenrode business universiteit te doen in Breukelen. Die (duur) vergaarde kennis gebruikt hij nog dagelijks als hij zaken wil duiden of uitleggen. Daarnaast bleef hij plakken in deze regio.

Eerst in Loenen en later in Vreeland in het huis van Hans Swelheim. Inmiddels woont hij al tientallen jaren met zijn Dana aan de Vossenlaan en zijn ze een begrip met Studycompany. Samen met zijn Roemeense vrouw verzorgt Arie huiswerkbegeleiding en geeft bijles aan kinderen van de basisschool en op het voortgezet onderwijs. Overwegend vanuit het dorpshuis. Maar waar nodig op locatie. Honderden kinderen maakten er in deze regio al gebruik van. Onder wie kunstenaar Joseph Klibansky, maar ook kinderen van het Koninklijk huis en beroemdheden als Tim Krabbé.

Arie is breed georiënteerd en geïnteresseerd en kan over de meest uiteenlopende onderwerpen boeiend praten. Als de vluchtelingenproblematiek in Ter Apel aan de orde komt, dan maakt hij bijvoorbeeld een bruggetje naar het fenomeen polderen in ons land en de vroegere relatie met stadhouders. En zijn vrouw weet weer alles over het leven onder een communistisch regime. Beiden zijn onmiddellijk gestrikt om een bijdrage te leveren aan de #verhalenvertelmiddag…

Ook buiten schooltijd komt Arie zijn leerlingen vaak tegen. Hij is nauw verbonden met de hockeyvereniging in Loenen waar hij elk weekeinde fluit, medeoprichter is van het trimhockey en ook nog wekelijks speelt in het oudste mannenteam. Met twee zonen, een dochter en twee kleinkinderen is er ook altijd reuring in huize Boutkan. Arie leeft zich thuis graag uit achter het fornuis. Dagelijks maakt hij vers brood en maakt hij veel werk van de bereiding van de dagelijkse maaltijd. In onderstaand vlog praat hij over zijn passie voor kokkerellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: