Week 52: Kees Verwoerd wil aan weg timmeren met Repaircafé

Kees Verwoerd (59) heeft zich samen met mij dit jaar aangesloten bij de Sterren van Vreeland. Ook hij wil graag wat betekenen voor ons dorp. Drie jaar geleden heeft Kees samen met zijn vrouw Berty het huis bij de provinciale brug aan de Loenenseweg betrokken. Mede door Corona had hij nog weinig contacten in Vreeland kunnen leggen, maar daar komt volgende maand ongetwijfeld verandering in!

Kees start op 17 september -op elke derde zaterdag van de maand- het Repaircafé. Met een groepje vrijwilligers gaat hij van 10 tot 12 uur in het Dorpshuis reparaties of herstelwerkzaamheden uitvoeren. Dat kan een koffie-apparaat zijn die niet meer goed werkt, maar ook een reparatie aan een meubel, laptop of fiets. Ook staan er twee naaimachines ter beschikking voor herstelklusjes.

Het Repaircafé bestaat al sinds 2009 en breidt zich steeds verder uit over verschillende steden in Nederland, maar ook daarbuiten. Volgens de landelijke organisatie worden maandelijks ruim 40.000 reparaties uitgevoerd. Als scheepswerktuigbouwkundige keert Kees niet zo gauw zijn hand ergens voor om. Hij heeft zijn huis en tuin amper tot in de puntjes geperfectioneerd of hij is alweer bezig zijn schuur om te bouwen tot een lodge met sanitaire voorzieningen voor zijn dochters. ,,Het is vaak een kwestie van goed nadenken en dan blijkt dat je zelf heel veel kan.’’

Maar Kees vindt het ook leuk attributen een tweede kans te geven. ,,Want we gooien te vaak en onnodig zaken weg.’’ Hij spreekt consequent in de wij-vorm als hij praat wie de klussen doen, maar in de praktijk doet hij het in zijn eentje. Als improvement manager engineering bij Tata Steel streeft hij er wel naar anderen in beweging te krijgen om werkprocessen te verbeteren.

Naast het klussen geniet Kees erg van de omgeving. Hij groeide op in Wilnis en woonde een kwart eeuw in Hoorn. Hij is blij weer in een waterrijke omgeving te mogen wonen. Bijna elke dag duikt hij vanaf de steiger van zijn huis de Vecht in. Ook toert hij graag met zijn bootje. Hij sluit niet uit dat hij ooit weer een Valk koopt, want zeilen vindt hij heerlijk.

Daarnaast wil hij meer Vreelanders leren kennen want daar is hij nog niet aan toe gekomen. Op 17 september staat de koffie klaar voor de bezoekers van het Repaircafé en gaat Kees zijn best doen anderen te helpen.

In het vlog vertelt Kees wat hij de komende maanden gaat aanpakken in zijn schuur.

Eén reactie op “Week 52: Kees Verwoerd wil aan weg timmeren met Repaircafé”

  1. perfect

    gr dieuwer ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: