Week 50: Midas Treub, de muzikale Cruijff van Vreeland

Zanger Midas Treub (31) heb ik mogen leren kennen door boer Johan Beukeboom. Midas treedt vier avonden in de week op in de al meervoudig bekroonde musical nummer 14 over Johan Cruijff. Hij heeft al meer dan 150 optredens achter de rug en het slot is voorlopig nog niet in zicht.

Midas betovert je met zijn gitaar, stem en verschijning. Ook de wijze waarop hij optrekt met de oom van een goede vriend is heel bijzonder. Bijna dagelijks drinkt hij ‘s middags een kop koffie met de kleurrijkste boer van Vreeland. Hij geniet van het onvoorspelbare van Johan, maar ook van zijn roedel aan honden. Midas heeft inmiddels ook zelf een Jack Russel geadopteerd.

Na de afronding van het conservatorium in Amsterdam werd hij al snel ontdekt. Hij trad op in De Wereld Draait Door, stond op het affiche van Pinkpop, speelde met Ilse de Lange op de Parade en is regelmatig te horen via de radio. 

Door Cruijff en Vreeland ben ik met hem verbonden. In ons familiemuseum is een speciale plek gereserveerd voor de beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend. De spreuk ‘Als je niet schiet, dan kun je niet scoren’ heb ik zelf onbedoeld groot gemaakt. En dat intrigeerde Midas in hoge mate.

In een vorig leven als hoofd communicatie van de KNVB kwam ik in contact met een uitgever van sportboeken. Ik roemde hoe geniaal Cruijff is en citeerde een uitspraak van een collega van mijn afdeling die hij opving tijdens een trainingspartijtje met een groep kinderen voor een tv opname. Enkele maanden later ontving ik een boek met het citaat als titel. Daarna werd de uitspraak geschiedenis. Er zijn zelfs tegeltjes van gemaakt.

En zo kan ik nog tal van zaken over Cruijff vertellen. Heb hem gelukkig ook meermalen mogen interviewen en zelfs een keer als stand-in voor zijn zoon Jordi voor een fotoshoot van het Nederlands elftal mogen fungeren. Voor de echte foto werd mijn hoofd vervangen door die van Jordi, dat wel….

Midas genoot van die verhalen. Vind zelf dat hij ook topsport bedrijft. Met soms twee optredens op een dag waarin hij zes uur op het podium staat. Als liefhebber pur sang heeft hij zich ook nog eens verplicht een voorprogramma te verzorgen met evergreens uit de jaren 60. Ook zo leuk. Gelukkig heb ik de musical nr 14 al gezien als fan van Johan in het Afastheater in Leusden.

In het Coronatijdperk toen hij niet kon optreden gaf Midas privé gitaarles aan inwoners van Vreeland; vooral aan kinderen maar ook aan Scarlett van Ketwich Verschuur. Zijn spaarzame vrije tijd benut hij nu om nieuwe nummers te maken. We gaan straks nog veel meer van hem genieten.

In het vlog een gesprekje over Johan Cruijff.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: