Week 48: Water verbindt Martin en Monique Bruins

Martin en Monique Bruins (68) zijn sinds 2009 verknocht aan Vreeland en de mensen die er wonen. Aan de Voorstraat runnen ze B & B Jan in het achterhuis dat vroeger dienstdeed als bakkerij en weer later al logeerplek voor de kinderen, die inmiddels ook in Stichtse Vecht een eigen stek hebben gevonden. De twee kamers in het B & B zijn permanent bezet en dat zorgt voor veel levendigheid bij Martin en Monique. Ze komen uit alle windstreken. Regelmatig hebben ze ook gasten van restaurant de Nederlanden. En enkele jaren geleden vertoefde Joop Zoetemelk er toen hij deelnam aan de Ronde van Vreeland.

Enkele keren per jaar gunnen Martin en Monique zich een vakantie en sluiten ze even de luiken. Varen is hun grote passie. Voor de tochtjes over de Vecht maken ze gebruik van hun fraaie houten loodsboot, maar ze trekken er ook graag op uit met hun zeewaardige Rapsody.

Martin heeft ooit civiele techniek gestudeerd, want hij wilde graag in de voetsporen van zijn vader treden als officier koopvaardij. Uiteindelijk belandde hij in de offshore voor winning van olie en gas.

Op jonge leeftijd veroverde hij ‘Moon’ als zeilinstructeur op een zeilschool in Friesland. Water zorgde dus altijd voor nieuwe en mooie verbindingen.

Monique zelf groeide op in Den Haag in een ondernemend gezin met tien kinderen. Een deel van de jongens ging verder met de mondiaal opererende mode agentuur van hun vader. Twee zussen startten een eigen uitgeverij, terwijl Monique na haar studie kinderpsychologie zich toelegde op maatschappelijk werk. Per toeval belandde zich toen in de maaltijdservice, een catering activiteit die inmiddels volledig door een dochter is overgenomen in Vreeland.

De liefde voor het water brachten Martin en Monique ook naar Vreeland, na 35 jaar in Hilligersberg te hebben gewoond. De eerste kennismaking was direct liefde op het eerste gezicht. Ze raken niet uitgepraat hoe ze spontaan inburgerden. In de straat aten ze op verschillende adressen een gang om kennis te maken met de buurtgenoten. En toen ze zelf een open huis organiseerden, was hun huis te klein om de 90 gasten uit de directe omgeving te ontvangen.

Gastvrijheid is nog altijd een handelsmerk van ze. De voordeur staat bij wijze van spreken bij mooi weer altijd open. Op die manier raakten we ook per toeval in gesprek met ze. Onze dochter had na een verblijf in het B & B de smaak te pakken gekregen van deze omgeving en besloot een huis in Loenen te kopen. Aansluitend verbleven wij een keer in B & B de Witte Reiger op Oud Over om daarna een huis in Vreeland te kopen.

En recentelijk kregen we reisboek van Monique en Martin mee ter voorbereiding op onze vakantie in Puglia. In dit vlog verklappen ze een parel van een stadje: Matera!

4 reacties op “Week 48: Water verbindt Martin en Monique Bruins”

 1. Erg leuk interview, en wat hebben ze een passie voor hun B&B, buiten de vaartochten met hun recent aangekochte Rapsody!
  Ondernemen zit bij Moon in het bloed, gasten ontvangen en ze het naar de zin maken. Martin is chef breakfast en hun dochter chef casa catering! Wat bijzonder om zulke mooie dorpsgenoten dichtbij te hebben!

  Like

  1. Leuk zo’n mooi en oprecht compliment Mariella! Erg verbindend ook. Typisch Vreelands 😀

   Like

  2. Wat lief Mariella!! Toen we gevraagd werden dacht ik:oké wat is een blog, hoe gaan we ons presenteren maar dat ging vanzelf met Herman!!

   Like

 2. Heel fijn interview! En een top B&B in Vreeland… de Rapsody is een droom…
  Mooi kort reisverslag! Anna

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: