Week 43: Frederike Gathier en de kracht van positiviteit

Ook Frederike Gathier (33) voelt zich als een vis in het water in Vreeland. Samen met oa haar moeder Daniëlle, haar man Richard van Monsjou, haar schoonzus Roos en Vreelands “Ironman” Rogier Sluyter springt ze bij het krieken van de dag in de Vecht. Alleen als het in de zomer wat warmer en drukker wordt, wijkt ze uit naar het schonere water van de Wijde Blik.

Frederike zet zich daarnaast in om het dorp meer in beweging te krijgen. Ze voert al een tijdje actie met enkele dorpsgenoten om een plek te creëren met beweegtoestellen. Onlangs trof ik haar op een informatieavond waar bijna 100 belangstellenden op afkwamen. Was diep onder de indruk van het enthousiasme en de voorstellen. Heb aangeboden dat ik graag meehelp, want dit initiatief past naadloos bij mijn ambitie om van Vreeland het gelukkigste (en dus gezondste) dorp van de provincie Utrecht te maken.

Na een tweede kennismaking weten we inmiddels dat we elkaar veel te bieden hebben, want de beweging positieve gezondheid is op ons lijf geschreven. Ondanks een druk bestaan als moeder van twee jonge kinderen geeft Frederike ook nog drie dagen in de week les op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Amsterdam. Haar expertise is turnen.

Frederike was ook succesvol als cheerleader. Ze is zelfs veelvoudig Nederlands kampioen geweest en heeft ook menigmaal deelgenomen aan het EK en WK. Ook was ze uitverkoren als deelnemer mee te doen aan de SBS 6-tv serie ‘Dance as one’ in 2018.

Na de ALO studeerde ze ook nog psychologie in Amsterdam. Inmiddels is die kennis een andere specialiteit van haar geworden als docent en onderzoeker. ,,Als je het brein van een puber beter begrijpt, kun je ook beter les geven. Zo moeten we niet onderschatten wat de effecten van Covid zijn op de jeugd van nu. Mijn dochtertje is in die periode geboren en heeft de eerste jaren amper gespeeld met andere kinderen. Het schudden van handen was en is voor haar nog niet de normaalste zaak van de wereld. Met positieve psychologie kun je kinderen en jongeren vaak erg helpen’’, aldus een bevlogen Frederike.

In dit vlog praat ze daar graag verder over. Hoop dat ze ons vaker verrijkt met haar kennis en inzichten!

Eén reactie op “Week 43: Frederike Gathier en de kracht van positiviteit”

  1. Dieuwer Elema Avatar
    Dieuwer Elema

    TOP ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: