Week 39: Gluren bij de buren, bij oa Alex Silvis

Op bijna 1200 podia zijn zondag 3 juli optredens te zien tijdens Gluren bij de buren. Ook Sterren van Vreeland geeft op passende wijze inhoud aan dit evenement.

Hans Swelheim stelt zijn tuin op buitenplaats Slotzicht ter beschikking voor een optreden van het Uni Sax kwartet onder leiding van Wendela Sandberg (aanvang 13 u, 14.30 u en 16 u), Rogier Sluyter gaat na een slopende rit op zijn racefiets door Europa een live cooking demonstratie verzorgen in de Orangerie van Kees Beelaerts van Blokland (13 u, 14.30 u en 16 u) en tot slot treedt The Think BIG band met 20 artiesten op in de tuin van Alex Silvis en zijn buurman Van Rees aan de Singel (13.45 u, 15.15 u en 16.45 u).

Elke voorstelling duurt een half uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Toegang is gratis, maar een gift wordt zeer op prijs gesteld voor de landelijke organisatie en artiesten. Voor meer informatie zie website www.glurenbijdeburen.nl.

Alex ontmoette ik onlangs bij een presentatie van de campagne voor Gluren bij de buren. Een oproep in de Vreelandbode was voor hem aanleiding ook een bijdrage te leveren. Alex en zijn vrouw zijn in de herfst van hun leven van Uithoorn naar Vreeland verhuisd omdat ze de herrie van Schiphol beu waren en graag landelijker onder de rook van Amsterdam wilden wonen.

Op de plek waar vroeger het Eerste Vreelandse Automobiel Bedrijf was gevestigd hebben ze een fraai nieuwbouwhuis mogen betrekken. Een deel van de achterliggende boomgaard mogen ze als tuin gebruiken. En daar is genoeg ruimte voor het optreden van zijn bigband uit Castricum. Wekelijks leeft Alex zich tijdens de repetities uit met zijn bastrombone. Daarnaast is hij lid van het Gooisch Fanfare Orkest. Muziek zit blijkbaar in de genen van zijn familie. Zijn vader speelde in Haarlem bij de fanfare en zijn broers blazen ook graag een partijtje mee.

Alex verzet nog verantwoordelijk werk bij IBM op het gebied van Finance en HR maar stiekem hoopt hij zijn werkzaamheden al te mogen afbouwen om meer te genieten van het leven in Vreeland maar ook dat hij zich nog meer kan storten op het maken van muziek. ,,Dat is een heerlijke vorm van ontspanning voor mij. Toen ik de oproep las om mee te doen aan Gluren bij de buren kreeg ik direct de kriebels om op te treden met mijn Big Band.’’

Het is ook voor Alex een mooie opmaat om later dit jaar in Hoofddorp mee te doen aan de Internationale Big Band competitie. Op 3 juli krijgen we aan de Singel dus een voorproefje.

In dit videoblog licht Alex Silvis zijn liefde voor de bastrombone toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: