Week 38: Hans Bots geeft Vreeland fleur

Hans Bots is een bezige bij in Vreeland. Hij heeft altijd wel ergens een klusje te doen. Zo is hij coördinator van de ca 60 bloembakken in Vreeland en zet hij zich regelmatig in voor de Stichting Thuis Sterven.

In het kampje in Loenen begeleidde hij de heer Broek tot op hoge leeftijd. Door hem leerde hij diens zoon Anthony kennen, de drummer van de Dijk. Samen zijn ze nog een keer naar een concert gegaan. Genoot Hans erg van.

,,Ik heb altijd in de commercie gewerkt, maar ben vooral een doener en houd er van anderen te helpen’’, zo vertelt de zoon van een huisarts uit Voorhout. Door de broer van zijn vrouw Ankie belandde hij in 1984 in Vreeland. In het oude brugwachtershuisje van Mokkenstorm op Duinkerken ontgaat hem bijna niets in het dorp. Zijn Quickmill koffiemachine is voor menigeen een lokkertje om bij Hans en Ankie langs te komen.

Zoals hij ook altijd graag zijn Jeu de boulesballen uitleent als inwoners van Vreeland gebruik willen maken van de Petanque baan bij het dorpshuis. Zelf praat Hans liever over Jeu de boules, want dat klinkt minder sjiek. Minimaal een keer per week onderhoudt hij ‘zijn’ baan. Zeker als de dames van de musicalgroep op de vaste dinsdagavond een balletje gooien. 

En bij Hans zit je nooit om een praatje verlegen. Hij raakt niet uitgepraat over gezond oud worden. Toen zijn bmi een kritische grens bereikte, is hij gaan vasten. Meestal eet hij niet op maandag om in te teren op zijn vetten. Het maakt hem ook scherper van geest, zonder dat zijn humeur er onder lijdt. Hij kan er alleen niet mee voorkomen dat hij kleiner wordt. Hans is nog maar 163 centimeter lang, maar hij houdt over alles nog een goed overzicht. Regelmatig wijst Hans mij op leuke onderwerpen of weetjes en denkt hij mee over mijn plannen.  En altijd met een positieve inslag.

In het vlog promoot hij de Jeudeboulesbaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: