Week 37: Rogier Sluyter: Opgeven is geen optie…

Rogier Sluyter (61) beschouw ik als een unieke verbinder in Vreeland. Zijn energie om voor anderen wat te doen, is onovertrefbaar. Hij runde het gerenommeerde restaurant De Goede Gooier in Blaricum, maar na het overlijden van zijn zwager Ad in 2013 heeft hij er een levenstaak van gemaakt fondsen te verzamelen voor de strijd tegen kanker.

Deze week neemt hij voor de zesde keer deel aan de Alpe d’HuZes. Ook het afgelopen jaar heeft hij menig (benefiet)diners georganiseerd, waarbij de netto-opbrengst naar dit doel gaat. En als voorbereiding voor zijn sportieve beproeving op 6 juni legt Rogier wekelijks 200 tot 250 km op zijn racefiets af, staat hij 3x per week op zijn sup voor een peddeltochtje naar Nieuwersluis en springt hij elke ochtend in de Vecht om een baantje te trekken.

Los van zijn tomeloze energie is Rogier vooral een prettige en gezellige vent, die altijd voor anderen klaar staat. Heb hem al benaderd om een live cooking sessie te verzorgen tijdens Gluren bij de buren op zondag 3 juli. Uiteraard heeft hij spontaan direct toegezegd. Ook broeden we samen op plannen om een loopclub te beginnen of eventueel een supclub om meer mensen in beweging te krijgen. Het gedachtegoed van Broccori & Kohl omarmt ook Rogier volledig. Hij was graag bij de lezing ‘Je leefstijl als medicijn’ geweest zondag as in de St Nicolaaskerk, maar hij vertoeft al enkele dagen in hogere sferen in de Franse Alpen.

Ook daar kan Rogier niet stil zitten, want hij verzorgt al jarenlang de Frans-Nederlandse avond. Tweeduizend monden voedt hij dan met zijn staf met heerlijke gerechten, terwijl Pater Moeskroen jaarlijks voor een muzikale en sfeervolle noot zorgt. Dit jaar was de klus nog wat uitdagender omdat de hoofdsponsor was afgehaakt. Voor elke pallet ‘gesponsorde’ groente moest Rogier letterlijk de boer op.

Bovendien geniet Rogier een bepaalde reputatie. Van elk diner maakt hij een bijzonder feestje. Zoals hij vroeger in zijn restaurant ook alles zelf bereidde, van pasta tot brood. Alleen de bonbons betrok hij altijd van Koek & Chocola in Laren, ooit gesticht door Anne Claire, de dochter van Frits Vermeer uit Vreeland, die toevallig ons passeert tijdens het filmen.

En uiteraard kan Rogier nog worden gesteund voor zijn inspanningen via de website: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/RogierSluyter5632

Bijgaand een kort filmpje over de belevenissen van Rogier in de Alpen:

Eén reactie op “Week 37: Rogier Sluyter: Opgeven is geen optie…”

  1. Ja, Rogier is een van die absolute toppers in ons dorp. Een inspirerende man!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: