Week 35: Mevr Daalder, altijd gastvrij en positief

Als je Gaby Daalder (46) in het dorp tegenkomt, dan ga je vanzelf stralen. Als mevr Daalder is ze een en al hartelijkheid in haar eigen eetcafé, ondanks werkdagen van 12 tot 15 uur. Je kan haar geen groter compliment maken dan haar uitspanning het clubhuis van het dorp te noemen. Dat geeft haar energie.

Op 2-2-2022 opende ze de deuren om zes weken later in lockdown te gaan. Zelfs het ontbreken van steun als startende horeca-ondernemer kon haar niet klein krijgen. Ze heeft samen met haar man Remco en culinaire rechterhand Jeffrey gehuild en gelachen. Haar positieve houding hield haar steeds op de been. Evenals de steun van de Vreelander, van wie ze is gaan houden. Als Westfriese dacht ze snel weer terug te gaan naar Noord-Holland wanneer de kinderen groot zouden zijn. Daar is ze van teruggekomen. Gaby is vergroeid met ons dorp.

En dat geldt ook voor Remco, die na de verkoop van het gerenommeerde restaurant Daalder in Amsterdam, besloot zijn leven over een andere boeg te gooien. Hij werd wijkagent in Hilversum. In zijn ‘vrije tijd’ runt hij met Wilco van sterrenrestaurant de Nederlanden ijssalon Ko of bestuurt hij de wijkbus. En vaak springt hij ook nog bij in de keuken of in de bediening. Want het is gelukkig vaak druk aan de Lindengracht.

Het sociale hart van de Daalders is ook groot. Het is een genot om te zien hoe ze jonge mensen met veel liefde opleiden voor de horeca. En dat ze kok Jeffrey alle ruimte geven zijn liefde voor groente te etaleren. Als klanten de deur ook nog eens uitgaan met de mededeling dat ze vlees of vis niet hebben gemist, dan wordt dat als een mooi compliment gezien. En altijd wordt er gezocht naar nieuwe recepten, liefst met grondstoffen van het seizoen.

Als initiatiefnemer van de beweging Broccori & Kohl (www.broccori.nl) hoefde ik mij niet te bedenken waar ik zondag 29 mei wil lunchen met onze donateurs…

In het vlog licht Gaby haar favoriete gerecht toe:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: