Week 33: Roos van Monsjou wenst iedereen een stralende gezondheid toe

Roos van Monsjou ken ik vooral via de verhalen van haar vader Lodewijk, maar de enkele ontmoetingen in de voorbije weken maakten veel indruk op mij. We hebben elkaar al min of meer beloofd ons in te zetten om van Vreeland het gezondste en gelukkigste dorp van de provincie Utrecht te maken.

Als Health & Welness coach scant Roos je lichaam om met een gedetailleerde rapportage inzicht te geven in je voedingspatroon, spijsvertering, slaap, immuniteit, vitaliteit, emoties, fitheid en mindset. Ook krijg je te horen of je genoeg vitaminen en mineralen inneemt. Alle waarnemingen leiden doorgaans tot een boeiend en intrigerend gesprek over je welzijn en gezondheid.

Zelf ben ik fan van de beweging positieve gezondheid en de Blue Zones en onze interesses binden ons dus. Daarnaast is Roos ook een charmante, levenslustige en ondernemende vrouw, die geen avontuur schuwt. Zelf douche ik mij altijd koud af, wetend dat bruine vetcellen worden geactiveerd die energie uit suikers en vetten omzetten in warmte. Roos gaat veel verder. Samen met haar broer Richard en dorpsgenoten als Rogier Sluyter springt ze dagelijks bij het krieken van de dag in de Vecht. Weer of geen weer. Daar heb je dus moed en een ijzeren discipline voor nodig.

Tijdens de geslaagde verhalen vertelmiddag in de Sint Nicolaaskerk sprak ze daar onlangs erg bevlogen en beeldend over. Haar woordgebruik is erg Amerikaans georiënteerd door haar studie als ‘internationaal board certified Health & Wellness Coach’. Haar werkkamer is een medische bibliotheek. Roos gaat helemaal op in het werk, nadat ze eerst als jurist was afgestudeerd.

Dagelijks coacht ze veelal via zoom vele mensen uit alle windstreken van het land. Maar ook als moeder van twee kinderen leeft ze zich graag uit. Een jaar lang onderwees ze haar eigen kinderen tijdens een zeilreis over de wereld. Maar het betekende ook het einde van haar huwelijk. Inmiddels heeft Roos ook ontdekt dat haar geleerde lessen niet altijd te strikt moeten worden uitgevoerd. Ze is evenals haar vader, schipper en tuinier in ruste, een meer geaarde vrouw geworden.

Heel trots liep ze met haar broer en vader ook als heraut door het dorp tijdens Koningsdag. Herauten worden vaak gezien als uitdragers en verkondigers van de vrede, maar voor mij is Roos de boodschapper van een gezond(er) leven!

Onderstaand een vlog vanuit haar werkkamer in Vreeland.

Eén reactie op “Week 33: Roos van Monsjou wenst iedereen een stralende gezondheid toe”

  1. Dieuwer Elema Avatar
    Dieuwer Elema

    super leuk stukje, ik ben inmiddels ook al voor een scan geweest

    gr dieuwer. ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: