Week 21: Erik Kuperus, woont in gedachten ook nog in Vreeland

Erik Kuperus (49) woont al een tijdje in Bussum, maar hij zweeft in gedachten nog vaak door Vreeland dat hij in zijn hart heeft gesloten. Hij is er wekelijks wel een keer te vinden, bij voorkeur wanneer zijn zonen Luca (18) en Emiel (14) thuis zijn.

Ik kende Erik niet, maar onze wegen blijken elkaar al diverse keren gekruist te hebben bij Standup Inspiration in Toomler en tijdens het Permanent Beta Festival in Drenthe waar ik ook vaak ben geweest. Ik werd op Erik geattendeerd omdat hij ook een bijdrage had geleverd aan het blog #mijnmoment.

Erik voelde zich direct thuis in ons huis waarin vroeger de hoorspelfabriek van Marlies Cordia was gehuisvest. Samen met zijn zoon Luca vervulde Erik een rol in het hoorspel ‘De belofte van Pisa’ die door Marlies is geproduceerd.

Hij is ooit opgeleid als filiaal-chef maar ontdekte al snel dat hij meer talent had om anderen te vermaken. Sinds 1995 bestiert hij nu zijn eigen improvisatietheater. Erik wordt door bedrijven ingehuurd en slaagt er dan vaak in de medewerkers te prikkelen met zijn observaties en gevatte opmerkingen. Hij doet dat de laatste jaren op basis van familie-opstellingen die bijna altijd tot verrassende inzichten leiden.

Ook Vreeland liep uit toen hij eens een optreden verzorgde in het dorpshuis. Het lijkt mij leuk straks een After Corona Party te vieren voor de inwoners van Vreeland. Erik is daar wel voor te porren, weet ik.

Na zijn scheiding met Grace woonde hij eerst nog een tijdje op het landgoed van Hans Swelheim, maar inmiddels voelt hij zich erg thuis in Bussum met zijn huidige vriendin Laura. Samen runnen ze Comedy Walks in Amsterdam, Utrecht, Berlijn en Washington. Zodra het Corona virus ons niet meer gevangen houdt, organiseren ze weer deze stadswandelingen onder leiding van een standup komedian.

In deze overgangsperiode bruist Erik van de nieuwe ideeën. ,,Ik geloof in de kracht van ontmoeten en verbinden. Ik maak ruimte voor al die dingen die irrationeel zijn. Ik ben druk bezig de wereld een betere plek te geven. Mijn levensdoel is: leuke dingen doen met geweldige mensen’’, zo luidt zijn motto.

Met David de Kock van het programma ‘365 dagen succesvol’ heeft hij weer een nieuwe partner gevonden die hem eindeloos veel energie en werk bezorgt.

Bijgaand een improvisatie interview bij onze voordeur met Erik Kuperus over Vreeland:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: