Week 15 (22-29 december): Shirley Fagel, vleesgeworden Florence Nightingale van Vreeland

Mijn eerste kennismaking met Shirley Fagel zal ik niet gauw vergeten. Op de koffie bij onze buren Joost en Marlies zag ik een vrouw druk zwaaiend met een shake bij het voorraam staan. Dat was dus Shirley die dagelijks twee dorpsgenoten voorzag van een eiwitrijk drankje om aan te sterken na een chemokuur.

Het typeert haar als de Florence Nightingale van Vreeland. Andere verzorgen en vertroetelen zit in haar DNA. Ze waakt daarnaast over haar grote liefde Paul, aan wie ze ooit is gekoppeld door voormalig penningmeester Lou Bartels van Ajax. De vastgoedtycoon was een van de vele trouwe klanten van restaurant Arsenaal van meesterkok Paul.

Facebook is niet aan Shirley besteed, maar ze beheert wel de mails van Paul, die het digitale tijdperk nooit heeft kunnen omarmen. Als KLM-stewardess voor VIP-klanten en dochter van een vooraanstaande vleeshandelaar uit Den Haag kent Shirley haar pappenheimers. Maar dat maakt haar juist zo mooi en bijzonder. Ze sluit gauw mensen in haar hart, ongeacht stand of ras.

In Vreeland loopt ze altijd als druk baasje door ons dorp, veelal om anderen te helpen. Marie-Françoise en ik genieten er ook van als Shirley en Paul na een tripje weer terugkeren op het honk en melden dat ze er weer zijn. Dat voelt zo vertrouwd!

Shirley en Paul hebben ons in korte tijd al een paar keer verwend met heerlijke hapjes en een mooi glas wijn, maar dit weekeinde mochten wij ze eindelijk vertroetelen en zeggen hoeveel we van ze houden. Vandaar dit blog en filmpje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: