Week 11 (21-28 november): Kees Beelaerts van Blokland heet liever Kees dan Jonkheer Kees

Omdat (Jonkheer) Kees Beelaerts van Blokland zoveel kan vertellen en laten zien, heb ik ditmaal geen blog, maar twee vlogs gemaakt. Op Buitenplaats Vreedenhorst in Vreeland leidt Kees ons rond langs vier markante plekken. Aan de keukentafel (vlog onder) vertelt hij meer over zichzelf en de geschiedenis van het landgoed dat hij bewoont met zijn moeder.

Na twee lange gesprekken hoef ik mij ook niet te bedenken om mij aan te melden als vrijwilliger om dit cultuur erfgoed in stand te houden. Ga graag met anderen fruit plukken in de boomgaard of in het bos aan de slag om Vreedenhorst blijvend te kunnen koesteren als een ultieme geluksplek. Uiteraard hoop ik dan de werkdag te mogen afsluiten met een glas appelcider of een glaasje notenport, gemaakt met produkten uit eigen tuin. De drankjes zijn overigens ook verkrijgbaar bij dagwinkel Aloys.

Vooraf was ik al gewaarschuwd voor deze storyteller pur sang die zich inzet voor het cultureel groen in ons land. Extra bijzonder is dat hij in zijn jeugdjaren altijd werkte in Radio TV Zaak van Gé Zijdel die in ons huis aan de Voorstraat was gevestigd. We spreken gauw af om bij ons aan de keukentafel daar verder over te bomen. Praten met Kees is nooit saai! Zo hoorde ik en passant dat een oma ooit Nyenrode als erfenis weigerde, maar het kasteel later alsnog terugkocht. Veel kijkplezier met deze video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: