Week 9 (5-12 november): Juliette Jonker-Duynstee, een betere ambassadrice kun je je niet wensen…

Op audiëntie geweest bij Juliette Jonker-Duynstee, althans zo voelde dat. Met haar cultureel bureau voor de Vechtstreek (‘VechtExclusief’) is zij de best denkbare ambassadeur voor onze gemeenschap. Heb al enkele boeken van haar gelezen, maar als aanjager/oprichter van stichting Vreeland 750 jaar en de Vreelandbode wilde ik haar ook eens persoonlijk spreken.

In haar bomvolle agenda had ze nog wel een uurtje voor mij, maar dat liep uit, want haar enthousiasme en liefde voor de omgeving en de mensen die er wonen, is aanstekelijk. Ik bleef dus plakken. #sorry

Bucketlist

In de periode dat ik zelf in Leiden woonde, studeerde Juliette er kunstgeschiedenis. Als historicus schrijft ze niet alleen boeken, maar verzorgt ze ook lezingen en zet ze ook wandel- en fietstochten uit. Op mijn bucketlist staat nu dat ik het atelier van fotograaf W.G. (Wim) van de Hulst ga bezoeken in zijn ouderlijke huis in Nieuwersluis. Ik hoop daar in een volgende blog meer over te mogen melden.

Juliette woont al 28 jaar ‘op’ Vreeland. Ze beschouwt het als het laatste dorpje van Asterix en Obelix. De gestilde sfeer en de vele bijzondere en interessante mensen die er wonen maken deze plek zo dierbaar voor haar. Dat is bijna ontroerend en vertederend om te horen. Een dag later spreek ik over haar tegen een bevriende makelaar, die mij vertelt dat Juliette ook ambtenaar van de burgerlijke stand is geweest. Haar trouwdag was onvergetelijk geworden door Juliette….

Deze werkzaamheden heeft ze moeten staken omdat ze nog zoveel meer wil doen voor Vreeland en de streek en daarom tijd te kort komt. Heb Juliette om die reden ook niet durven vragen voor zaken die ik zou willen oppakken met haar. Maar de bagage aan indrukken en contacten (!) zijn al onbetaalbaar.

Bijgaand een kort filmpje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: