Week 1 (3-9 september): feestelijk en onvergetelijk onthaal

Na de eerste kennismaking wisten we al dat buurman Joost en zijn vrouw Marlies onze gedroomde buren zouden worden. Na de eerste fles witte wijn waren Marie-Francoise en ik er van overtuigd dat we onder hetzelfde dak wilden wonen. Ter ondersteuning van ons bod boden we ook nog aan in het favoriete restaurant van Joost in Zuid-Frankrijk de aankoop van ons droomhuis tzt te vieren. Ook nodigden we Joost uit eerst langs te komen in Deventer om te laten zien hoe gelukkig we daar al waren, maar ook hoeveel het ons waard is naar Vreeland te verhuizen.

Het charme offensief werd rijkelijk beloond. We mochten direct al aan de slag in ons huis, zonder dat we al officieel eigenaar waren. Een ongekend vertrouwen dat na de officiële koop werd gevierd met een straatfeest in de Voorstraat. Samen met Pien en Sam, die gelijktijdig in de Voorstraat waren neergestreken, werden wij door Joost getrakteerd op een diner in de straat en aan de Vecht. Alle directe buren waren er bij. De drank vloeide rijkelijk, maar we genoten vooral van de hartelijkheid en de warmte. Een betere start konden we ons niet wensen. Spontaan namen alle gasten zich voor dit straatfeest in de toekomst jaarlijks te organiseren. Mijn suggestie is het feest ‘de tafel van Joost en Marlies’ te noemen!

Onze droom is begonnen en de beelden van Shirley spreken boekdelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: