Week 24: Voor Pim van Rossum is geen storm te hoog zich in te zetten voor de dorpjes in Stichtse Vecht

Door Dudley, Eunice en Franklin ben ik deze week in contact gekomen met Pim van Rossum. Samen met Claudine en Marie-Françoise had ik mij met Pim opgegeven om het landgoed van Kees Beelaerts van Blokland op te ruimen na de stormschade van afgelopen week.

Het aantal spontane aanmeldingen via de Vreelandpagina op Facebook viel mij tegen, maar de ervaring omgevallen bomen te verzagen en takken te versjouwen in de natuur in je eigen dorp was groots! Kan ik iedereen aanraden. En mijn bijvangst was de bijzondere kennismaking met Pim.

Pim blijkt vijf jaar aan de Vredelandstraat te hebben gewoond in Vreeland. Hij woont sinds kort weer in zijn geboortedorp Loenen aan de Vecht, maar volgt het wel en wee van onze gemeenschap nog nauw. Sterker: hij is zelfs een klein beetje verknocht aan het leven in de dorpjes die Stichtse Vecht herbergt. Dat is zelfs een reden geweest om in de politiek te gaan en zich in te zetten voor betaalbare woningen voor jongeren. Hij is fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA in Stichtse Vecht.

Als voormalig journalist raakte ik bovenmatig geïnteresseerd in deze jongeman van 34 jaar die in de gemeenteraad zit en dat met zoveel toewijding doet. Want de wereld van de politiek wordt gedomineerd door grijsaards. De belangstelling voor Pim werd nog meer vergroot – tussen het sjouwen en zagen door! – toen ik hoorde dat Pim docent maatschappijleer en levensbeschouwing en decaan is. Hij heeft eerder lesgegeven aan VWO-leerlingen, maar heeft er bewust voor gekozen Mavoleerlingen te onderwijzen op het Niftarlake College in Maarssenbroek. ‘Want dan moet je de aandacht eerst winnen bij leerlingen van verschillende culturen. Deze week stond levensbeschouwing op het programma, maar heb ik mijn lessen aangepast na de oorlogsdreiging tussen Rusland en Oekraïne. Erg boeiend en waardevol.’

Tegelijkertijd heeft hij bijzondere gesprekken met zijn vriendin Renate die bij het Uwv mensen begeleidt die niet werken. Zelf houdt hij zich ook bezig met spijbelende leerlingen in het Coronatijdperk. ‘Ook dat is best lastig’.

Petje af dus voor Pim en zijn vriendin. Via de sociale media heb ik gelezen dat hij veel waarde hecht aan de zondagsrust, maar ook veel lol beleeft aan zijn rol als voorzitter van de Oranjevereniging Loenen, lid van de bondsraad van de ANWB en als chauffeur van de wielerorganisatie UCI voor de juryleden. En midden in de verkiezingscampagne werkt hij zich nog een halve zaterdag in het zweet om het landgoed van onze jonkheer Kees Beelaerts van Blokland weer begaanbaar te maken. Chapeau Pim!

Bijgaand een vlogje met en over Pim:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: